Saksılar dolsun.. Pencereler renklensin..
Yeni bir yıla merhaba dedik .. Kış tam olarak geldi dedirtmeyip bizlere bahçeye, parklara, balkonlara çıkma imkanı versede..havalar artık iyiden iyiye...
 YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
...
Tüm Haberleri Listele   
 
   
 
KKT-010  Mamillaria Elongala (Sarı Dikenli)
 
 
KKT-020  Kaya Kaktüs
 
 
SPF-047  Şekilli Mavi Servi
 
 
 Bir arama kelimesi girin
 
   
 
         
 

hong kong rolex shop cartier calibre 049 automatic movement review rolex replica rolex oyster bracelet replacement second hand rolex dubai swiss replica watches cartier santos octagon ladies watch tag heuer way201f replica watches breitling aerospace weight tag heuer wj1110 tn7656 price replica watches

    Kış Bahçemizin Gülen Yüzü HERCAİ MENEKŞE
Hercai menekşe, sonbahar ve kış aylarında bahçenizi asla yalnız bırakmaz. Nazlı değildir, az bakımla sağlıklı gelişir. Yağmur ve karla beslenir. Çiçeklendiğini gördüğünüzde, anlayınki sıcak günler artık geride kaldı.

Yabani bir bitkidir. Melezleri ilk kez Avrupa`da üretilmiştir. Eşit büyüklükte olmayan ve her birinde iki ayrı renk bulunan beş tane kadife taç yaprağı vardır. yaprakları kalbe benzer. Hem renkli, hem yumuşaktır. Yaprakların biri aşağıya, dördü yukarıya bakar. 20 santimetreye kadar boylanır.

Menekşe tohum yoluyla çoğaltılır. Tohumların oluşmasına arılar yardım eder. Menekşe tohumlarını yaz sonuna doğru büyük saksılara yada toprak doldurduğunuz sandıklara ekin. Çıkan fideyi, sonbahar sonuna doğru saksılara yada bahçeye taşıyabilirsiniz. Geçen yıldan kalma menekşeleriniz varsa, dip kısımlarından birkaç köklü parçayı ayırıp saksıda çoğaltabilirsiniz. Tohumdan üretildiği ilk yıl çok daha güzel ve güçlü olur. İkinci yıl zayıflayıp, küçülür. Köklü parçalara ayırmanız, istediğiniz sonucu vermeyebilir.

Humusça zengin toprağa bayılır. Rutubet hoşuna gider. Kısmen gölgeli ya da yarı güneşli yerlerde yaşamak ister. Kış aylarında çiçeklerinin üstüne yağan kar onları üşütür. Silkelemeniz gerekir. Çok su istemez. Toprak kurursa su verebilirsiniz.

24.10.2011