Saksılar dolsun.. Pencereler renklensin..
Yeni bir yıla merhaba dedik .. Kış tam olarak geldi dedirtmeyip bizlere bahçeye, parklara, balkonlara çıkma imkanı versede..havalar artık iyiden iyiye...
 YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
...
Tüm Haberleri Listele   
 
   
 
KKT-010  Mamillaria Elongala (Sarı Dikenli)
 
 
KKT-020  Kaya Kaktüs
 
 
SPF-047  Şekilli Mavi Servi
 
 
 Bir arama kelimesi girin
 
   
 
         
 

hong kong rolex shop cartier calibre 049 automatic movement review rolex replica rolex oyster bracelet replacement second hand rolex dubai swiss replica watches cartier santos octagon ladies watch tag heuer way201f replica watches breitling aerospace weight tag heuer wj1110 tn7656 price replica watches

    Çuha Çiçeği
Çuha ( Primula )
Havalar soğuyup bütün yaz mevsimlikleri uzaklaşınca bahçenizden, çuhalar göstermeye başlar kendilerini. Soğuk havalarda çıkamadığınız bahçenizin pencereden bakıp da görebileceğiniz her yerine çuha çiçeği dikin. Önce verandanın kenarındaki saksılar, sonra bahçedeki ağaçların dipleri, taşlar, kayalar varsa onların dipleri, duvar kenarları, hepsi çuha için uygun yerlerdir. Yaz aylarında, cam güzeli yada begonya diktiğiniz yerler çuha için de uygundur.
Anayurdu Çin`dir. Memleketimizdeyse Karadeniz bölgesi ormanlarında yabani türleri çok görülür. Bahçemize ya da balkonumuza diktiğimiz cinsleriyse laboratuvarda genleri oynanarak elde edilmiştir. Çuha,soğuğu sever, hemen çiçek açar. yaz gelince sadece yaprakları kalır. Yaz aylarında yerinden sökmediğiniz takdirde toprağa çimen gibi yayılır ve yemyeşil güzel bir görüntü verir. Onu sökmezseniz, gelecek kışa çok daha fazla çiçek açar.
Nazlı değildir, bakımı çok kolaydır. Nemli toprak sever. Kış aylarında zaten toprak hep nemlidir. Biraz kar, biraz yağmuz ve azıcık kış güneşi onun isteklerine yeterlidir. İki haftada bir sıvı gübre vermenizde ona çok iyi gelecektir.
Çuha tohumdan da üretilir ama fide dikmek daha kolaydır. Dikerken fidede sararmış yapraklar varsa temizleyin. Çok derin değil, köklerinden biraz büyük çukru kazın. Hava almaması için bastırın. İkinci fideyi hemen yanına değil 10-15 cm uzağına dikin. Eğer daha çok çiçeğim olsun, başka yerlerede dikeyim diyorsanız, köklerinden ayırıp çoğaltabilrisiniz. Her koşulda gülümseyecektir.
Çuha çiçekleri kuruduktan sonra bu kez şifa vermeye başlar. Bunun için çiçekleri parçalara ayırarak kurutup bir kavanozda saklamanızı öneriyoruz.
Çuha Çiçeği Çayı: Kurumuş çiçeklerden 1 ya da 2 tatlı kaşığı alıp, 1 bardak kaynar suda 15-20 dk demlendirip içiyorsunuz. Günde iki ya da üç kez içebilirsiniz. Spazm çözücüdür, yatıştırıcı ve rahatlatıcıdır.
11.11.2011