Saksılar dolsun.. Pencereler renklensin..
Yeni bir yıla merhaba dedik .. Kış tam olarak geldi dedirtmeyip bizlere bahçeye, parklara, balkonlara çıkma imkanı versede..havalar artık iyiden iyiye...
 YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
...
Tüm Haberleri Listele   
 
   
 
KKT-010  Mamillaria Elongala (Sarı Dikenli)
 
 
KKT-020  Kaya Kaktüs
 
 
SPF-047  Şekilli Mavi Servi
 
 
 Bir arama kelimesi girin
 
   
 
         
 

hong kong rolex shop cartier calibre 049 automatic movement review rolex replica rolex oyster bracelet replacement second hand rolex dubai swiss replica watches cartier santos octagon ladies watch tag heuer way201f replica watches breitling aerospace weight tag heuer wj1110 tn7656 price replica watches

    ATATÜRK ÇİÇEĞİ (EUPHORBİA PULCHERRİMA)

ATATÜRK ÇİÇEĞİ (EUPHORBİA PULCHERRİMA)

Anavatanı Meksika ve Orta Amerika olan sütleğengiller familyasına ait bir çiçek türüdür. İngilizce adi Poinsettia’ yıdır. ‘Atatürk’ adı ise, bir süs bitkisi olarak Türkiyede yetiştirilmesine ve tanımasına ön ayak olan Mustafa Kemal Atatürk’ten gelir.

Tipik olarak 60 cm- 5 m kadar boylanırlar. Koyu yeşil renkli yaprakları büyük, uzun ve sivri uçludur. Çanak yaprakları kırmızı, pembe ve ya beyazdır. Çanak yaprakları çoğunlukla çiçek zannedilmektedir; fakat gerçek çiçekleri çok küçük, sarı renkli ve gösterişlidir…

Sıcaklık ; Asıl çiçeklenme döneminden önce 15-20 derece, gelişme döneminde 13-16 derece, çiçeklenme döneminden sonra 10-12 dereceye gereksinme gösterir. Çiçekli iken 13 derecenin altına düşmemelidir. Yüksek oranda nem ister.

Işık ; Yazın aydınlık yarı gölge yerleri sever. Yaprakların renklenmesi için eylülden itibaren yoğun ışık ister. Kışın çiçeklenme döneminde çok aydınlık yerlerde bulundurulmalıdır. Bitki doğrudan güneş ışığından korunmalıdır.

Bakımı ; Saksı değiştirmesi her yıl Nisan ayında yapılır. Gübreleme Haziran - Ekim ayları arası haftada bir kez 1-2 g/l kompoze olarak verilir.bitki sürgün verme esnasında ılık su ile bolca sulanmalı, sıcak havalarda yapraklarına su püskürtülmelidir. Çiçeklenme süresince (Aralık- Ocak) verilen su miktarı azaltılmalıdır. Çiçekli halde iken bitkiye çok su verilirse yapraklarının döküldüğü görülür. Dinlenme dönemi olan Ocak ortasından Nisan ortasına kadar ise ya çok az su verilmeli ya da toprağı tümüyle tutulmalıdır.

Yaşlı bitkiler çiçeklenmesi bittikten sonra Nisan ayında topraktan itibaren 10-15 cm kalacak şekilde kesilerek budanmalıdır..

06.01.2012