|
|
|
|
|
|
|
Saksılar dolsun.. Pencereler renklensin.. |
Yeni bir yıla merhaba dedik .. Kış tam olarak geldi dedirtmeyip bizlere bahçeye, parklara, balkonlara çıkma imkanı versede..havalar artık iyiden iyiye... |
|
|
|
|
| | |
|
|
|
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN |
... |
|
|
|
|
| | |
|
Tüm Haberleri Listele
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ahududu Çayı |
|
Ahududu Çayı
1 fincan kaynar su içine , 1 çay kaşığı kurutulmuş ahududu yaprağı koyun. 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra için. Meyveleride sıkarak taze olarak tüketebilirsiniz.
Ahududu Bitkisi
Ağaç çileği ve frambuaz olarak da bilinir. Çalımsı bir bitkidir. Gülgiller ailesindendir. Anavatanı Asya’dır. Böğürtlene benzeyen ancak dikensiz olan meyvelerinin kırmızı, mor, ve siyah olmak üzere 3 çeşidi vardır. İçlerinde en bilineni kırmızı ahududur.
Yetiştirilmesi
Kırmızı ahududuyu, köklerden çıkan dip sürgünlerinden üretebilirsiniz. Rüzgar almayan az güneşli ya da yarı gölge bir alan seçin. Toprağı zengin ve geçirgen olmalıdır. Kışın su tutan yerlerde çürür. Toprağı dikimden yaklaşık bir ay önceden havalandırın ve organik gübrelerle hazırlayın. Yabani otları temizleyin. Fidelerinizi kasım, aralık aylarında, saksıda aldığınız ahududunuzu ise her mevsim dikebilirsiniz. İkinci seneden itibaren önceki yılın fidanlarının baharda çiçeklendiğini göreceksiniz. Yaz geldiğinde ise meyveleri olgunlaşacak. Fidelerinizi desteklemek için ince bir çubuğa bağlayabilirsiniz. Ahududu düzenli sulamak ister. Bol miktarda A,B ve C vitaminleri içerir. Meyvesi kadar yapraklarıda faydalıdır. Yapraklarıyla yapılmış çay, ishal, idrar sorunları, böbrek taşı ve safra kesesi taşlarının tedavisinde kullanılır.
|
01.02.2012 |
|
|
|
|